Jeugdtornooi  - Wim De Brie

Sla je graag eens een balletje in eigen club maar is het niet altijd evident om iemand te vinden van dezelfde leeftijd en hetzelfde niveau? 

Wil je graag eens uittesten wat je tijdens de zomerlessen en zomerkampen leerde? Of wil je gewoonweg graag eens je kans wagen tegen een leeftijdsgenoot? Dan is het jeugdtornooi ideaal voor jou!!

In augustus (van 16/08/2024 tot 20/08/2024) organiseren we naar goede gewoonte ons eigenste jeugdtornooi dat de naam van Wim De Brie draagt.

Wim zorgde ervoor dat vele van onze jongeren de kans kregen om zich te ontwikkelen in een club waar de jeugdwerking centraal staat en deelnemen belangrijker is dan winnen. Op die manier willen we hem verder blijven danken voor wat hij vele jaren voor onze club betekende en nog altijd betekent!


Iedereen van 5 tem 15 jaar (vanaf kleur oranje) kan deelnemen, ook als je nog geen ervaring hebt met tornooien. 


Het tornooi duurt 1 week. Dit wil niet zeggen dat je elke dag zal moeten spelen en je hoeft dus niet elke dag beschikbaar te zijn. Het aantal matchen hangt af van het aantal inschrijvingen in je reeks.


Vanaf jongens/meisjes U13 speel je een volledige wedstrijd (2 winnende sets tot 6) tegen leeftijdsgenoten. Wij bellen zelf op om uw match te plannen. Als je wint, ga je een ronde verder. Voor wie verliest zit het tornooi erop maar deze kinderen zullen zeker niet met lege handen achterblijven! Want...deelnemen is belangrijker dan winnen!


Opgelet! In U09/2, U09/3 en jongens & meisjes U11/3 wordt er niet volgens rechtstreekse uitschakeling gespeeld, maar eerst in een poulesysteem.


Concreet worden de spelers ingedeeld in maximum 8 poules van 3 spelers. Hierdoor speelt iedereen 2 matchen per poule, ongeacht winst of verlies. De poulewinnaar (maximum 8 in totaal) gaat door naar een eindtabel met kwart-, halve en finale.


De pouledagen worden vooraf vastgelegd.